در مقاله های گذشته, درباره آبیاری قطره ای به طور مفصل توضیحاتی دادیم. دراین مقاله قصد داریم که به شما عزیزان, تایمر آبیاری قطره ای را معرفی کنیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تایمر آبیاری قطره ای چیست؟
یکی از تجهیزات آبیاری قطره ای, تایمر است. همانطور که پیشتر گفتیم, در آبیاری به روش قطره ای دیگر نیاز به دخالت خود کشاورز نیست و آبیاری به صورت اتوماتیک انجام می شود. برای انجام این کار به یک سیستم هوشمند نیاز دارید تا در زمان های تعیین شده, سیستم به آبیاری گیاهان بپردازد.
برای انجام این روش آبیاری, به دو دسته تجهیزات نیاز دارید:
۱٫ لوله, نازل و …
۲٫ تایمر آبیاری
دلیل استفاده از تایمر آبیاری قطره ای
برای رشد و پرورش درست گیاهان نیاز است که به بهترین شکل به آن ها رسیدگی شود. برای آب رسانی به گیاهان, چه کم آب بدهیم و چه زیاد, هر دو باعث آسیب رسیدن به گیاه می شود.
آب رسانی به گیاه باید متناسب و درست انجام شود. به کمک تایمر آبیاری قطره ای می توان مقدار آب مورد نیاز گیاه را در زمان مناسب به گیاه داد تا هم از آسیب دیدن گیاه جلوگیری کرد و هم گیاه بهتر رشد کند.
طبق تحقیقات گیاهان به میزان آب و ساعت آبیاری خود عادت می کنند. در روش هایی غیر از آبیاری قطره ای که به صورت سنتی و دستی انجام می شود, ممکن است کشاورز در هر ساعتی که بخواهد آبیاری کند و یا میزان آبیاری هر روز به یک مقدار نباشد. در این صورت گیاه آسیب می بیند.
بهترین کار برای رشد صحیح و سالم گیاهان روش آبیاری قطره ای است.
دسته بندی تایمرهای آبیاری
تایمر های موجود در بازار به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند:
تایمر تک خروجی
تایمرهایی که جزو دسته تک خروجی هستند, دارای یک ورودی هستند و یک خروجی هستند. که ورودی مستقیم به شیر آب و خروجی به لوله آبیاری وصل می شود.
تایمر دو خروجی
تایمرهایی که در این دسته قرار می گیرند دو خروجی و یک ورودی دارند که ورودی مستقیم به شیر آب وصل می شود. تایمر دو خروجی می تواند در دو خط آبیاری کند.
انواع تایمر آبیاری قطره ای
تایمر آبیاری قطره ای در ۳ مدل موجود است:
۱٫ تایمرهای مکانیکی: فاقد صفحه نمایشگر هستند.
۲٫ تایمرهای دیجیتال: دارای صفحه نمایشگر و کیفیت بالا هستند.
۳٫ تایمرهای کنترلر هانتر: از این مدل در فضاهای بزرگ استفاده می شود.
کدام تایمر مناسب تر است؟
برای انتخاب تایمر آبیاری قطره ای مناسب با نیازتان باید به موارد زیر دقت کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
نوع محیط
در ابتدا باید محیطی که تایمر قرار است در آن جا استفاده شود مشخص شود. به عنوان مثال در محیط هایی مانند باغ و گلخانه های بزرگ, از تایمرهای کنترلری هانتر استفاده می شود. در محیط های که ابعاد کوچک تری دارند مانند روف گاردن ها یا تراس های ساختمانی, از تایمرهای مکانیکی و دیجیتالی استفاده می شود. و در نهایت برای محیط های بسیار کوچک که حاوی چندین گلدان هستند از تایمرهای تک خروجی استفاده می کنند.
بررسی نکات فنی در هنگام نصب
باید به این نکته توجه داشته باشید که هنگام نصب تایمرها حتما از اتصالات مناسب استفاده کنید.
هنگام بستن سر شلنگی تایمر, هرگز ان را سفت نکنید چرا که اعمال فشارو زور زیاد باعث شکسته شدن سرشلنگی می شود. همین که با یک زور و یا انرژی عادی بسته شود کافی است.
رعایت نکات فنی نگهداری
اگر از تایمر آبیاری قطره ای در محیط باز استفاده می کنید حتما برای آن یک سایه بان درست کنید. به دلیل آن که قرار گرفتن طولانی مدت در نور خورشید باعث آسیب رسیدن به تایمر می شود.
در فصول سرد تایمر را باز کنید. به دلیل آن که در دمای سرد امکان یخ زدن تایمر وجود دارد.
دلیل استفاده از تایمر آن است که در زمانی که کشاورز حضور ندارد بتواند گیاهان را آبیاری کند. بنابراین باید از باتری هایی برای تایمر استفاده شود که به سرعت تمام نشود. پیشنهاد می شود از باتری های آلکاین استفاده شود. سعی کنید باتری ها را هر ۶ ماه تعویض کنید.
اگر کیفیت آبی که استفاده می کنید پایین است, بهتر است از یک فیلتر تصفیه آب استفاده کنید. با این کار هم آب سالم به گیاهان می رسد و هم طول عمر تایمر آبیاری قطره ای طولانی تر می شود.