پیشگفتار
اگر صاحب دیوار سبز هستید، باید به طور کامل از آن نگهداری کنید تا زیبایی بیشتری را به محیط ببخشد. نگهداری از دیوار سبز البته چندان سخت نیست. البته به شرطی که به شکل آگاهانه اقدامات لازم را برای آن انجام دهید. قطعا مواردی مانند دما، خاک و نور آفتاب می توانند در وضعیت دیوار سبز شما نقش موثری داشته باشند که نباید آنها را نادیده گرفت. در این محتوا اصولی را که برای نگهداری نیاز دارید خدمت شما عرض خواهد شد تا بتوانید آنها را بهتر انجام دهید و مد نظر داشته باشید. با ما همراه باشید.
اصول نگهداری از دیوار سبز
برای نگهداری از دیوار سبز شما باید اصولی را رعایت بفرمایید. این اصول عبارتند از:
۱٫ نور آفتاب
همه ما این را می دانیم که گیاهان برای رشد و شادابی نیاز به نور آفتاب دارند. البته که این اصل در خصوص پوشش گیاهی روی دیوار هم صادق است. اگر قصد دارید که از دیوار سبز در محیط خارج از ساختمان استفاده کنید، می توانید از گیاهانی استفاده کنید که نیاز زیادی به نور آفتاب دارند. اما اگر قصد دارید که از پوشش گیاهی در محیط داخلی استفاده کنید، بدیهی است که نباید از این گروه گیاهان استفاده کنید. بلکه باید از گیاهانی استفاده نمایید که نیازی به نور آفتاب ندارند.
۲٫ دمای محیط
بدیهی است که دمای محیط یکی مسائل مهم برای نگهداری از دیوار سبز است. برخی از گیاهان نسبت به سرما بسیار حساس هستند و برخی نیز مقاومت قابل توجهی در این خصوص دارند. بنابراین باید دمای محیط را بر اساس نوع گیاه خود تنظیم کنید تا پوشش گیاهی زیباتری داشته باشید.
۳٫ آبیاری گیاهان
اصولا گیاهی وجود ندارد که برای زندگی نیاز به آب نداشته باشد. معمولا برای آبیاری دیوار سبز از روش قطره ای استفاده می شود. همچنین از تایمر نیز استفاده می شود تا در زمان های خاصی به پوشش گیاهی آب داده شود.
۴٫ در معرض باد بودن
برخی از گیاهان مقاومت خوبی در مقابل باد دارند. به همین دلیل اگر از آنها در محیط خارجی منازل هم استفاده شود، اشکالی پیش نمی آید. در مقابل برخی از گیاهان در مقابل باد بسیار حساس هستند. اگر از این دسته گیاهان در محیط خارجی منازل استفاده شود، به سرعت از بین می روند و در معرض نابودی قرار خواهند گرفت. بنابراین بهتر است که از این دسته گیاهان در محیط داخلی منازل استفاده شود تا عمر بیشتری نیز داشته باشند.
۵٫ خاک
خاک پوشش گیاهی دیوار سبز هم یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه داشت. نکاتی که در خصوص خاک دیوار سبز باید مد نظر داشته باشید را در ادامه خدمت شما ذکر خواهیم کرد.
خاک قابل استفاده در دیوار سبز
برای اینکه پوشش گیاهی دیوار سبز شما رشد خوبی داشته باشد باید خاک مرغوبی را فراهم کنید. معمولا خاک برای اینکه غنی شود نیاز دارد که گاهی با کود تقویت شود. بر همین اساس می توانید خاک قابل استفاده در دیوار سبز را نیز تقویت کنید تا شاهد شادابی و رشد بهتر پوشش گیاهی خود باشید.
همچنین بر اساس نوع پوشش گیاهی که از آن استفاده نموده اید باید خاک را انتخاب کنید. برخی از پوشش های گیاهی نیاز دارند که از ترکیب خاک و ماسه برای آنها استفاده شود. گونه ای از گیاهان نیز خاک های سفت ماند خاک رس را بهتر ترجیح می دهند. بنابراین اینکه شما از چه خاکی برای کدام گیاه استفاده می کنید یکی از مسائل مهم است که باید مد نظر داشته باشید.
چند نکته مهم در خصوص نگهداری از دیوار سبز
• در خصوص نگهداری از دیوار سبز با اندکی دقت متوجه خواهید شد که پوشش گیاهی دیوار سبز هم نیاز به هرس کردن دارد. بنابراین این امر را باید مد نظر داشته باشید. معمولا بهتر است که هرس کردن در فصل سرد سال انجام شود. هرس کردن موجب می شود که پوشش گیاهی تنفس بهتری داشته و بتواند رشد بهتری نیز داشته باشد. همچنین در خصوص دیوار های سبز خارج از ساختمان هم موجب می شود نور آفتاب به شکل بهتری به گیاه برسد.
• تراکم پوشش گیاهی یکی از مسائلی است که هم در بحث ساخت دیوار سبز و هم در بحث نگهداری از دیوار سبز مهم است. معمولا مدتی پس از ساخت دیوار سبز شاهد رشد علف های هرز در گلدان های گیاه خواهید بود. بدیهی است که از بین بردن این علف های هرز موجب می شود که پوشش گیاهی رشد بهتری داشته باشد. همچنین سبب زیباتر شدن دیوار سبز شما خواهد شد.
• به یاد داشته باشید که میان نگهداری از دیوار سبز و زیبایی و شادابی آن رابطه مستقیم وجود دارد. هر اندازه که بهتر از دیوار سبز خود مراقبت کنید، زیباتر خواهد شد و این همان چیزی است که شما می خواهید. پس با نگهداری بهتر از دیوار سبز شرایط زیبایی و عمر بیشتر پوشش گیاهی آن را فراهم کنید.
آب نیرو مرجع تخصصی تجهیزات صنعتی و کشاورزی یکی از تامین کنندگان انواع محصولات صنعتی از جمله پمپ و بوستر پمپ های آبرسانی، تجهیزات کارواش صنعتی و قطعات یدکی پمپ های کارواش ، کمپرسور و تجهیزات هوای فشرده ، سیستم های فیلتراسیون ، سیستم های آبیاری تحت فشار،تجهیزات مه پاش خانگی ، مه پاش صنعتی و … می باشد.