کف کش

کف کش

معرفی کف کش و کاربردهای آن

از آن به نام های پمپ کف کش نیز یاد می شود به یکی از دستگاه های پرکاربرد در صنایع آبرسانی گفته می شود که از آن به منظور انتقال مایعات تمیز هم چون آب و پمپاژ و تصفیه آب های آلوده ای که حاوی املاح و ناخالصی های مختلفی است استفاده می شود. در جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره، ما را تا اتمام شدن این مقاله همراهی کنید.

کف کش به یکی از دستگاه های مدرنیته و پیشرفته ای گفته می شود که هم‌زمان با به روز شدن و مکانیزه شدن صنایع مختلف، وارد بازار شد. این دستگاه که به پمپ کف کش نیز مشهور است یکی دیگر از انواع پمپ های مستغرق سانتریفیوژ است که شباهت های بسیاری به پمپ های توربین عمودی دارد. زمانی که اسمی از کف کش به میان می آید منظور همان الکتروپمپ است که جریان آب را از قسمت انتهایی خود کشیده و با توان بسیاری آن را تا عمق  متری به درون آن فرو می برد. کفکش ها یکی از پمپ های پرکاربرد در صنایع آب رسانی است که از آن به منظور انتقال آب های صاف و زلال و نیز آب های آلوده ای که حاوی املاح و ناخالصی های مختلفی مانند: ذرات ریز شن و گل و لای و حتی زباله های کوچک ته نشین شده است به کار می رود. در واقع اساس کار این دستگاه لجن کشی است و به این صورت است که موتور الکتریکی، پمپ  کف کش را به حرکت در آورده و باعث می شود انرژی جنبشی سیال افزایش یابد. زیرا این دستگاه در درون خودش یک عدد موتور الکتریکی دارد که این موتور، باعث می شود به حرکت در آوردن پمپ کف کش شده و انرژی لازم را برای جا به جا کردن و حمل آب های آلوده فراهم می کند. کف کش یک عدد پمپ گریز از مرکز به همراه شفت عمودی دارد که میزان فشار سیال خروجی به چرخش پروانه های روی پمپ وابسته است.

اگر بخواهیم به این دستگاه از نظر کارکرد نگاه کنیم باید آن را به دو نوع: کف کش آب از رو و کف کش آب از بغل طبقه بندی کنیم. اما از نظر ظاهری، این دستگاه به دو نوع پروانه نیمه باز و پروانه بسته تقسیم بندی می شود. لازم است بدانید که عمده ترین منبع فشار کف کش ناشی از چرخش پروانه های موجود در آن است. معمولاً کف کش به هنگام فعالیت خود، از آب بندی مکانیکی استفاده می کند تا به این طریق از ورود آب به داخل موتور جلوگیری کند. پوسته موتور و پمپ کف کش از آلیاژ آلومینیوم و پروانه های موجود در آن از چدن و همچنین سایر پیچ های موجود در این دستگاه از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند که تمامی آن ها مقاومت و استحکام دستگاه را در برابر خوردگی و شرایط محیطی مخرب افزایش می دهد.

 

کف کش

کاربرهای بارز کف کش چیست؟

عمدتاً این دستگاه در زمینه انواع سیستم های پمپاژ، فعالیت های وسیع و گسترده ای نیز ارائه می کند. در زمینه هایی که این نوع دستگاه در آن ها کاربردهای بی نظیری دارد عبارت اند از:

پمپاژ آب های صاف و گل آلود

تخلیه لجن های مخلوط شده با آب

تخلیه آسان و سریع پساب های باران

تخلیه مایع های دارای هوا و گاز

پمپاژ فاضلاب های فعال

صنایع چرم سازی

صنایع کاغذ و چوب

صنایع ساختمانی

انتقال آب یا سیالات در صنایع غذایی

فواره های حوض

کف کشی و لجن کشی فاضلاب هایی با الیاف های بلند

صنایع کشاورزی و مزارع پرورش ماهی

آبیاری باغ ها و گلخانه ها

لجن کشی استخرها، چاه ها و مخازن

تخلیه چاه ها توسط شرکت ها

 

اجزای تشکیل دهنده کف کش

همان‌طور که گفته شد کف کش ها دارای یک عدد پمپ گریز از مرکز به همراه شفت عمودی می باشد. از دیگر اجزای تشکیل دهنده آن به شرح زیر است:

پروانه

موتور

حلزون

محور

مکانیکال سیل

کابل و ملحقات

 

مزایای استفاده از کف کش چیست؟

کفکش ها معمولاً با توجه به نوع کاربرد و سیال مورد پمپاژ خود، در جنس های مختلفی نظیر: استنلس استیل، چدن، مواد پلیمری و … طراحی و تولید می شود. کیفیت و مرغوبیت جنس های این دستگاه باعث می شود که از آن در آب هایی با خواص خورندگی استفاده شود. جنس پروانه های این نوع دستگاه، استیل، چدن و برنج می باشد که موجبات دوام و طول عمر کف کش را فراهم می آورد. وجود فولتر در این دستگاه که از آن برای قطع و وصل پمپ کف کش استفاده می شود موجب جلوگیری از خشک کار کردن و خرابی دستگاه می گردد. قدرت موتور و میزان آب دهی کف کش که از مهم ترین پارامترهای آن می باشد توانایی و قابلیت کار در عمق های بالا را دارد. این امر موجب می شود تا از آن در انواع چاه های عمیق نیز استفاده گردد. ساختار مقاوم، عمر طولانی و استاندارد بودن دستگاه، از مزایای بارز کف کش ها می باشد.

 

نکات مهم به هنگام استفاده از کف کش

قبل از استفاده از دستگاه کفکش، قبل از هر چیزی بهتر است به جنس دستگاه توجه شود. زیرا اگر از جنس کف کش نامناسب استفاده شود، املاح و آلاینده های موجود در آب باعث خورندگی سریع دستگاه می شوند.

قبل از انجام کار کف کشی جایی را که برای استفاده از آن مشخص کرده اید از آب پمپ کرده و دستگاه را در داخل آن بگذارید

لازم است به هنگام پمپ کردن املاح و مواد ته نشین در آب، به ولتاژ برق توجه شود. زیرا اگر ولتاژ برق مناسب نباشد باعث کم کار شدن کفکش و نیم سوز شدن آن می شود

موتور یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده کف کش است. لذا لازم است قبل از انتخاب آن، به دبی موتور و نمودار ارتفاع آن توجه گردد.

محصولات پر بازدید اخیر
برندهای ویژه
آخرین خبرها مشاهده خبرهای بیشتر
اخبار عملکرد شوینده های فشار قوی یا واترجت ها چگونه است ؟
عملکرد شوینده های فشار قوی یا واترجت ها چگونه است ؟
دوشنبه 27 می 2024
اخبار سنسور های پمپ آب و نحوه عملکرد آن ها
سنسور های پمپ آب و نحوه عملکرد آن ها
جمعه 24 می 2024
اخبار چگونه یک الکتروموتور مناسب خریداری کنیم؟
چگونه یک الکتروموتور مناسب خریداری کنیم؟
سه‌شنبه 21 می 2024
اخبار منبع تحت فشار پمپ آب چیست و کاربرد آن چگونه است؟
منبع تحت فشار پمپ آب چیست و کاربرد آن چگونه است؟
شنبه 18 می 2024
اخبار پمپ کف کش چیست و کاربردهای آن چگونه است؟
پمپ کف کش چیست و کاربردهای آن چگونه است؟
چهارشنبه 15 می 2024
اخبار راهنمای انتخاب بهترین پمپ برند آب خانگی
راهنمای انتخاب بهترین پمپ برند آب خانگی
یکشنبه 12 می 2024
اخبار کاربرد انواع پمپ آب صنعتی سه فاز
کاربرد انواع پمپ آب صنعتی سه فاز
پنج‌شنبه 9 می 2024
اخبار چگونه یک پمپ آب خانگی خوب انتخاب کنیم؟
چگونه یک پمپ آب خانگی خوب انتخاب کنیم؟
دوشنبه 6 می 2024
اخبار کلید محافظ جان چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است ؟
کلید محافظ جان چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است ؟
جمعه 3 می 2024
اخبار انبردست چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است ؟
انبردست چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است ؟
سه‌شنبه 30 آوریل 2024