پمپ شناور آب
پمپ شناور چیست و چه کارایی هایی در صنعت دارد؟ تاکنون متخصصین بسیاری در رابطه با پمپ شناور به عنوان یکی از ابزارهای کاربردی در صنایع مختلف صحبت کرده اند. محصولی که بیش از نیم قرن است که در بازارهای سراسر دنیا عرضه شده و برای کاربری های گوناگون استفاده می شود. از این رو ما هم در این بخش از مقاله خود تصمیم گرفتیم که مطالب مفید و سودمندی را درباره معرفی کامل پمپ شناور و کارایی آن در صنایع گوناگون در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید.
پمپ شناور چیست؟
پمپ شناور همان گونه از نامش هم مشخص است به دسته از پمپ های طبقه بندی شده سانتریفوژ مستغرق گفته می شود که از آن به منظور استخراج آب و سایر مایعات و نیز پمپاژ آن به بخش های مختلف صنایع استفاده می گردد. در واقع اساس کار این نوع پمپ ها که اصطلاحاً با عنوان الکتروپمپ هم شناخته می شوند همانند سایر پمپ های گریز از مرکز است. به شیوه ای که آب یا سایر سیالات از مرکز پروانه وارد پمپ گشته و پس از آن با خروج از محیط پروانه، وارد طبقه بندی پمپ می شود. در نهایت از خروجی طبقه آخر یا همان پروانه آخر پمپ خارج گشته و به این ترتیب با فشار بالایی به بیرون پرتاب می گردد. اصولاً جنس بدنه این دسته از پمپ های کاربردی، از استیل یا چدن و در بسیاری مواقع هم از برنز یا برنجی طراحی و تولید می گردد. پروانه تعبیه شده در آن هم معمولاً از جنس هایی از قبیل استیل، برنز، چدن و باکالیت ساخته می شود.
آشنایی با انواع پمپ شناور
آشنایی با انواع پمپ شناور و کارایی و عملکرد آن ها، نکته مهمی است که موجب می شود تا راه اندازی این ابزار سریع و آسان صورت گرفته و راندمان آن تا حد زیادی افزایش یابد. اصولاً انواع گوناگونی از پمپ شناور با پمپ کویل شده داخل چاه قرار می گیرند و داخل الکتروموتور تعبیه شده در خود را هم با مقدار مورد نیازی از آب پر می کنند. در واقع این پمپ از دو قسمت اصلی الکتروموتور و پمپ تشکیل می شود که پمپ آن در انواع تک فاز و سه فاز تولید و به بازار عرضه می گردد. می توان گفت گردش و حرکت الکتروموتور است که موجبات حرکت پمپ را فراهم می آورد. در ادامه شما را با انواع مختلفی از این ابزار آشنا می سازیم.
- پمپ شفت غلافی: در این نوع از انواع پمپ شناور، آب یا سایر مایعات پس از پمپ شدن به کمک پروانه تعبیه شده در دستگاه و از راه لوله ای که در اطراف محور واقع گشته به خارج از پمپ هدایت می شود. می توان گفت در پمپ شفت غلافی چنانچه مایعات از خاصیت روان بودن برخوردار باشد به آسانی با شفت برخورد می کند. اما اگر روانکاری مناسبی نداشته باشد به بیانی ساده پمپاژ آن به آسانی صورت نگیرد حتماً بایستی محفظه ای جداگانه برای آن تعبیه شود تا به این طریق از تماس مایع با شفت جلوگیری به عمل آید. در گذشته از پمپ شفت غلاف به دلیل مکانیزم بالا بیشتر استفاده می شد. اساس کار آن به این صورت بود که پمپ ها در خارج از چاه نصب می شد و پروانه را به حرکت در می آورد. چنین مکانیزمی از یک سو هم موجبات تعمیر راحت الکتروموتور را به همراه داشت و هم نیاز به موتورهایی که ip آن ها بالا بود را به شدت کاهش داد.
- پمپ جریان محوری: در این نوع از پمپ شناور که در میان بسیاری صاحبان صنایع به پمپ ملخی هم شناخته می شود مایعات موازی محور وارد دستگاه شده و به موازات همان از پروانه های تعبیه شده در پمپ به سمت بیرون خارج می شود. گفته می شود که ساختار عملکردی این نوع پمپ ها، شباهت های بسیاری با پمپ شناور توربینی دارد. با این تفاوت که در پمپ توربینی، مایع از طریق فشار پروانه ها به بیرون خارج می شود.
- پمپ توربینی: به طور معمول در پمپ های توربینی، از پروانه های جریان مختلط برای خارج کردن مایعات استفاده می شود.
- پمپ شناور استیل: پمپ شناور استیل بسیار ظریفتر از سایر انواع پمپ های شناور است. از این رو معمولاً از آن برای چاه هایی که قطر دیواره آن ها نازک و معمولی است استفاده می شود. در حالت کلی پمپ شناور استیل در دو مدل تک فاز و سه فاز تولید و عرضه می شود.
بد نیست بدانید که هر یک از انواع پمپ شناور یا همان الکتروپمپ شناور بر اساس طبقه نصب و تعبیه می شوند و معمولاً نصب آن ها در داخل چاه های عمیق به صورت عمودی می باشد. اما در برخی موارد ضروری بر اساس تعداد طبقه ها و اندازه موتور، آن را به صورت افقی نصب می کنند.
آشنایی با کاربردهای پمپ شناور
می توان گفت پمپ شناور یکی از متداول ترین ابزارها است که در صنایع مختلف به کار برده می شود. این پمپ از سیستم حفاظتی بسیار مناسبی برخوردار است که این باعث می شود راندمان کاری آن افزایش یابد. همچنین مصرف برق کمتر و آبدهی بیشتر از دیگر مزیت های استفاده از انواع پمپ شناور است. در ادامه بیشتر شما را با کاربردهای این دستگاه آشنا می سازیم.
- انتقال آب پاکیزه و مورد نیاز برای آبیاری باغات و مزارع
- استفاده از آن در تاسیسات تصفیه آب
- استفاده از آن در آب نماهای مختلف
- استفاده از آن در مراکز آتش نشانی
- استفاده از آن در صنایع مختلف در جهت شست و شوی بخش های آن
- تأمین آب اضطراری صنایع مختلف
- استفاده در ایستگاه های تقویت فشار
- استفاده از آن در زهکشی آب های تحت الارض
- خارج کردن آب تمیز از چاه ها
- تقویت و افزایش فشار آب در صنایع کشاورزی و باغداری
- تقویت سیستم آبرسانی ساختمان های مسکونی
- تقویت سیستم آب رسانی صنایعی همچون معادن
- استفاده از آن در مواقع بحرانی همچون احتراق و آتش سوزی
- استفاده از آن در انواع مراکز تجاری
- استفاده از آن در مراکز آتش نشانی
- استفاده از آن برای کنترل سیل ها
- کاربری در حوضچه ها و پرورش ماهی
- استفاده از آن در نیروگاه های برق