پمپ آب

پمپ آب خانگی
بوستر پمپ
پمپ پمپیران
پمپ لوارا
پمپ آب خانگی
پمپ لجن کش
کف کش راد پمپ
پمپ کف کش چینی
پمپ شناور
ست کنترل پمپ

آشنایی با انواع پمپ آب و عملکرد آن ها

آیا می دانید پمپ آب چیست و عملکرد آن چگونه است؟ ایران پمپ برای آشنایی بیشتر شما با انواع پمپ آب و کارایی و عملکرد هریک از آن ها مطالب را فراهم آورده تا با کمک آن بتوانید نسبت به انتخاب و خرید دقیق تر اقدام کنید. همان‌طور که می دانیم افزایش روزافزون جمعیت، موجبات افزایش ساخت و ساز در اقصی نقاط کشور را فراهم آورده است. به طبع چنین افزایشی و پیدایش شمار بسیاری از انواع ساختمان های مسکونی و تجاری با مشکلاتی از قبیل کسری فشار آب مواجه می شود. بنابراین بایستی برای حل چنین مشکلاتی راه حل مناسبی پیدا کرد تا بتوان به کمک آن معضل کمبود آب را برای هر یک از شهروندان به آسانی برطرف نمود. شکی نیست که انتخاب پمپ آب می تواند بهترین و مناسب ترین گزینه ای باشد که بر اساس شرایط ساختمان های مختلف، تعداد آن ها، متراژ، تعداد واحدها، میزان مصرف، تعداد شیر آب و مهم تر از همه نیاز شهروندان مشکل کمبود آب را حل نماید.

 

 

معرفی کامل پمپ آب

انواع پمپ آب

پمپ آب یا همان تلمبه به دستگاهی کاربردی گفته می شود که با تبدیل نیروی الکتریسیته به نیروی مکانیکی فرایند بالا کشیدن یا جا به جا کردن آب و سیالات را به آسانی انجام می دهد. هدف اصلی استفاده از این دستگاه افزایش و تقویت فشار آب در اکثریت ساختمان های مسکونی، تجاری و سایر ساختمان هایی که با مشکل کمبود آب مواجه هستند. نحوه عملکرد دستگاه پمپ آب به گونه ای است که در ابتدا انرژی مکانیکی مورد نیاز را از موتور دریافت کرده و آن را به مایعات در حال جا به جایی و عبور انتقال می دهد. سپس از این طریق موجبات افزایش فشار مایعات را پس از خروج از پمپ فراهم می آورد.

شاید در گذشته به ویژه در دورانی که رشد شهرنشینی با سرعت چندانی مواجه نبود نیاز به دستگاهی برای انتقال آب و مایعات چندان احساس نمی شد. چرا که در آن زمان ها بیش‌ترین نیاز بشر به آب از طریق رودخانه ها و چشمه ها تأمین می گردید و معمولاً این کار با انتقال آب از کانال ها و جویی‌ها صورت می گرفت. اما امروزه با پیشرفت جامعه بشری و نیاز شدید به آب و سایر سیالات اوضاع جور دیگری است. به طوری که پیدایش سیستمی مؤثر و کارآمد همچون پمپ آب به دنیای مدرنیته ما شکلی تازه هدیه کرد.

 

آشنایی کامل با انواع پمپ آب از لحاظ منبع تغذیه

دستگاه پمپ آب

امروزه انواع گوناگونی از دستگاه پمپ آب از نظر اندازه، سایر، جنس بدنه و پروانه، نوع و عملکرد در بازار وجود دارد که هر یک از آن ها با توجه به نیاز سیستم های مختلف به کار گرفته می شوند. قطعاً تمامی مدل های آن برای نیازهای شما مفید نیستند. از این رو معرفی و شناسایی انواع پمپ آب می تواند شما را در یک انتخاب مناسب یاری کرده که به دنبال آن کاهش هزینه ها را نیز در پی دارد.
در حالت کلی پمپ های آب از لحاظ کارکردی به دو نوع پمپ های الکتریکی و پمپ های گازی طبقه بندی می شوند. به طور معمول پمپ های الکتریکی برای محیط های داخلی که فرد به آسانی بتواند از آن برای انتقال آب استفاده کند به کار برده می شود. اما پمپ های گازی در مقایسه با نوع الکتریکی آن، کاربرد وسیع تری دارند. موتور این نوع پمپ ها بسیار قوی تر بوده و قابلیت انتقال و جا به جایی حجم بیشتری از آب و سیالات را دارا می باشد.

 

طبقه بندی انواع پمپ آب بر اساس کاربرد

پمپ آب انتقالی

انواع پمپ آب کاربرد فراوانی در آبیاری زمین های کشاورزی، ساختمان های مسکونی، صنایع مختلف و حتی آتش نشانی ها برای مقابله با حریق دارد. همین کاربردهای متنوع باعث شده تا طراحان و سازندگان این سیستم، انواع مختلفی از آن را بر اساس نیاز مشتریان خود تولید و روانه بازار کنند. می توان گفت هر یک از انواع پمپ آب از ویژگی های مختص به خود برخوردار و به نوعی دربرگیرنده تمامی نیازهای کاربران در موقعیت های مختلف هستند. در ادامه شما را با انواع دیگری از این سیستم کاربردی آشنا خواهیم ساخت:

  • پمپ آب انتقالی: یکی از کاربردی ترین انواع پمپ آب، پمپ انتقالی نام دارد که از آن برای تخلیه و انتقال آب مکان هایی همچون استخرها، حمام آب گرم، حوضچه های باغی به خروج استفاده می شود. به علاوه آنکه می توان آن را نیز در مناطق کم آب به منظور آبیاری چمنزارها به کار برد. هدف اصلی ساخت این نوع پمپ، پمپاژ آب تمیز و عاری از هرگونه نخاله و آلودگی است.
  • پمپ آب trash: این نوع از پمپ آب که برای عبور دادن ذرات جامد مانند خرده سنگ ها به کار برده می شود گزینه بسیار مناسبی برای مکان هایی همچون ساختمان های تجاری و نیز آبیاری مزارع، زهکشی مناطق سیلابی و… به حساب می آید. پمپ های trash از لحاظ کارکردی به انواع پمپ های خانگی و کشاورزی تقسیم بندی می شود.

موارد استفاده از پمپ آب کدام است؟

پمپ آب به دلیل ساختار بسیار مناسبی که دارد در زمره پرمصرف ترین و کاربردی ترین محصولات قرار گرفته است. نحوه عملکرد این سیستم به گونه ای است که در حین کار هوا وارد آن شده و با مایع موجود در پروانه ها ترکیب می شود. سپس هر دوی آن ها به کمک نیروی گریز از مرکز تخلیه می شوند. این در حالی است که انرژی هوا در حال افزایش و سطح آب کاهش پیدا می کند. استفاده از پمپ های آب در بخش های مختلف هم باعث صرفه جویی در زمان، انرژی می گردد و هم فرایند انجام فعالیت های مختلف میسر می سازد. به علاوه آن که میزان خسارات ناشی از سیلاب را نیز به طرز قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. از جمله کاربردهای بارز این نوع پمپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تخلیه و پر کردن استخرها
  • تعویض و تخلیه آب موجود در حوضچه ها
  • زهکشی آب های زیر زمینی
  • آبیاری زمین های حاصلخیز
  • آبیاری زمین های کشاورزی و مزارع
  • مصارف مسکونی
  • مصارف تجاری
  • مصارف باغبانی
  • اهداف مرتبط با آتش نشانی
  • استفاده در صنایع مختلف و کارخانه ها
  • استفاده در آکواریوم ها
  • و…

 

ویژگی انواع پمپ آب چیست

در یک کلام می توان گفت انواع گوناگونی از پمپ آب تأثیر بسزایی در زندگی روزمره ما دارد. اگر چنین سیستم مکانیزه ای نبود ما به ناچار باید آب باران را جمع آوری می کردیم و یا مسافت های طولانی را برای انتقال آب رودخانه ها، برکه ها، چشمه ها و دریاچه ها طی می کردیم.اما ساخت و تولید آن نه تنها باعث شده تا آب که مایه حیات است.

برای مصارف مختلف به درستی مدیریت گردد بلکه پروسه مصارفی که نیاز به آبرسانی روزانه دارند با سرعت هرچه تمام تر انجام گردد. از دیگر ویژگی های انواع پمپ آب عبارت است از:

  • قابل دسترس بودن در انواع جنس های مختلف
  • گردش جریان بالا
  • مناسب برای اماکنی با مکش بالا

 

اجزای تشکیل دهنده پمپ ها
به طور کلی قسمت های اساسی و اجزای تشکیل دهنده پمپ ها به شرح زیر می باشد:

بدنه پمپ

محفظه ای که تمامی اجزای پمپ مانند پره های آن، محور و نیز سیستم آب بندی پمپ در آن قرار گرفته شده و مایع و سیالات نیز در آن جریان می یابد. به طور بدنه پمپ های تولید شده از مدل حلزونی یا از مدل قطر فزاینده می باشد.

محور پمپ

بنا به نوع و مدل پمپ های ساخته شده، محور پمپ قسمتی از اجزای تشکیل دهنده پمپ است. این قسمت می تواند یا از روتور موتور باشد یا به شکل کاملاً مستقل هم جوار به محور موتور تعبیه شده باشد. این قسمت از پمپ یا دارای یاتاقان های مستقل و تفکیک شده است یا به واسطه یاتاقان های موتور پمپ محافظت می شود. به طور کلی روش بهره برداری و استفاده از محور پمپ به طراحی و مدل پمپ های ساخته شده بستگی دارد.

پروانه پمپ

یکی دیگر از قیمت های اصلی پمپ متعلق به پروانه پمپ می باشد که توان و انرژی زیادی را به مایعات وارد نموده و در نتیجه موجبات افزایش سرعت و حرکت آن ها را فراهم می آورد. جالب است بدانید که به منفذ مرکز پروانه چشم پروانه گفته می شود که تا اندازه ای میزان ظرفیت پمپ را تعیین می نماید.

محصولات پر بازدید اخیر
برندهای ویژه
آخرین خبرها مشاهده خبرهای بیشتر
اخبار معرفی الکتروموتور های گوانگلو و راهنمای خرید آنها
معرفی الکتروموتور های گوانگلو و راهنمای خرید آنها
سه‌شنبه 5 مارس 2024
دسته‌بندی نشده راهنمایی در خرید گیربکس شافت مستقیم ارزان قیمت
راهنمایی در خرید گیربکس شافت مستقیم ارزان قیمت
پنج‌شنبه 29 فوریه 2024
اخبار بررسی لیست مشخصات گیربکس حلزونی چینی
بررسی لیست مشخصات گیربکس حلزونی چینی
شنبه 24 فوریه 2024
اخبار خرید اینترنتی گیربکس صنعتی
خرید اینترنتی گیربکس صنعتی
دوشنبه 19 فوریه 2024
اخبار راهنمای خرید الکتروموتور
راهنمای خرید الکتروموتور
چهارشنبه 14 فوریه 2024
اخبار راهنمای خرید گیربکس ایلماز-نکاتی که از پرداخت هزینه‌ اضافه جلوگیری می‌کنند
راهنمای خرید گیربکس ایلماز-نکاتی که از پرداخت هزینه‌ اضافه جلوگیری می‌کنند
جمعه 9 فوریه 2024
اخبار کسب راهنمایی در خرید گیربکس حلزونی چینی
کسب راهنمایی در خرید گیربکس حلزونی چینی
یکشنبه 4 فوریه 2024
اخبار پلاک چیست؟ آموزش پلاک خوانی موتورهای تکفاز و سه فاز
پلاک چیست؟ آموزش پلاک خوانی موتورهای تکفاز و سه فاز
سه‌شنبه 30 ژانویه 2024
اخبار خرید الکتروموتور موتوژن
خرید الکتروموتور موتوژن
پنج‌شنبه 25 ژانویه 2024
اخبار راهنمای خرید الکتروموتور الکتروژن
راهنمای خرید الکتروموتور الکتروژن
شنبه 20 ژانویه 2024